Hoe een Brera zou moeten zijn met een chip !

Ga naar beneden

Hoe een Brera zou moeten zijn met een chip ! Empty Hoe een Brera zou moeten zijn met een chip !

Bericht  pietrobq4 op zo feb 15, 2009 9:32 am

Uitgeprobeerd: Brera Zonder en Brera Met


Afgelopen zaterdag was de perfecte dag voor een heerlijk rondje gummen. Niet met één Brera, maar met twee. Een rode en een zilvergrijze. Wat is het verschil? De rode is (vooralsnog) standaard, de grijze heeft een licht vitaminekuurtje gehad. Resultaat: 10-12 pk vermogenswinst.

Hooguit twaalf extra paardjes, dat klinkt niet erg spannend. Het zal dan ook niet verbazingwekkend zijn dat tijdens de heenreis naar Sam van Lingen in Amsterdam-Noord enige scepsis heerste. Maar het enthousiasme van Ivo van Hees, verkoopadviseur bij Sam van Lingen, voedde de nieuwsgierigheid.

Eerst in de rode achter de getunede grijze Brera aan, viel meteen weer op dat het een fijne auto is. Een echte Alfa, boordevol karakter. Het vermogen komt alleen iets te laat los (rond de 3500 toeren begint de auto er pas echt zin in te krijgen). Als een oude turbomotor houdt de krachtbron een beetje in bij lage toerentallen. Nog steeds geen straf om in te rijden, maar wel een klein minpuntje.

Het hierboven geschetste probleem is precies wat Autodelta met de nieuwe chip heeft aangepakt. Bij het laten opkomen van de koppeling is het verschil al merkbaar. De auto is niet voelbaar krachtiger, maar de vermogensafgifte is veel mooier. Al bij lage toerentallen is er voldoende power beschikbaar, en op elk gewenst moment kun je het vermogen aanspreken. De motor wordt er veel soepeler van en geeft de Brera net dat beetje extra wat hij nodig heeft. Kortom: dit is hoe een Brera moet zijn.

De conclusie: iedereen met een Brera 3.2 V6 zou onmiddelijk deze ingreep moeten laten doen. De auto rijdt soepeler en heeft in elk verzet op elk gewenst moment vermogen paraat. Exacte prijsdetails waren helaas niet bekend, maar de chip zou ongeveer 700 euro moeten kosten. Dat is hij dubbel en dwars waard.

Misschien centraal inkopen, voor deze prijs is het het doen. Hoor jullie reacties !
pietrobq4
pietrobq4

Aantal berichten : 148
Leeftijd : 74
Woonplaats : Kalenberg.
Registration date : 07-09-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Hoe een Brera zou moeten zijn met een chip ! Empty Re: Hoe een Brera zou moeten zijn met een chip !

Bericht  giorgos op zo jul 11, 2010 1:32 pm

het klinkt goed. ik ben wel geïnteresseerd, maar ik weet niet hoe dat werkt, en welke dealer dat veilig en zonder problemen kan plaatsen. Of moet ik naar Sam van Lingen in Amsterdam?

giorgos

Aantal berichten : 1
Registration date : 16-09-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum